Kirjat

Tältä sivulta löytyvät kirjoittamani kirjat. Here are the books I’ve written.

img_9338

Ari Väntänen: The Rasmus (Like 8/2022)
Koillishelsinkiläisten koulupoikien perustama The Rasmus nousi nopeasti suomalaisten rockyhtyeiden eturiviin ja teki kansainvälisen läpimurron viidennellä albumillaan. Vuoristoratamaisten vuosikymmenten jälkeen yhtye elää jälleen uutta nousukautta. Nyt Rasmus kertoo koko tarinansa Ari Väntäsen syväluotaavassa teoksessa.
Osta kirja Backstage Rock Shopista , Levykauppa Äxästä, Ad Libriksestä , Suomalaisesta kirjakaupasta ….

Ari Väntänen: Razzle – The Story of the Hanoi Rocks Legend (Svart 28.1.2022)

A funny and wistful saga of a mythical cult icon. Razzle played drums in Hanoi Rocks. His life ended in a car accident involving the singer in Mötley Crüe. But who really was Razzle, and what was his life like? To answer these questions, the author of this book interviewed dozens of people who knew Nicholas “Razzle” Dingley. Together with old interview quotes, their stories create an image of a lovable rascal who was always up for a practical joke, kept his band together, and loved his rock’n’roll lifestyle from the bottom of his soul. Razzle lived fast and died young, but he affected countless lives.
Amazon.de

8raita

Booky

Amazon.co.uk

SVART

Record Shop X / Levykauppa Äx

Backstage Rock Shop

Horizons Music

Amazon.com

gameplan

Ari Väntänen: Game Plan – Kimmo Gustafssonin tarina (Like 6/2021)
14-vuotias Kimmo loistaa treeneissä. Ainut tavoite on koris, ja SM-kulta on melkein näpeissä. Kimmo on tottunut voittamaan. Sitten elämän suunta muuttuu. Toistakymmentä vuotta myöhemmin hän saa tuomion huumejutusta, josta tulee istuttavaa liki kahden miljoonan euron edestä. Kuukaudet eristyssellissä laittavat ajattelemaan. Kun joutuu vankilaan, on oltava pelisuunnitelma. Kimmo päättää selviytyä. Miksi ihminen, jolla olisi kykyjä vaikka mihin, valitsee huumeet ja rikollisen elämän?
Osta kirja, äänikirja tai e-kirja täältä

Ari Väntänen: Razzle – Hanoi Rocks -legendan tarina (Like 9/2020)
Hanoi Rocksin rumpalin Razzlen elämä päättyi kohtalokkaassa kolarissa Mötley Crüen nokkahahmon autossa, mutta kuka hän oli ja kuinka hän eli? Tämä kirja kertoo räväkän persoonan elämänvaiheista. Teosta varten on haastateltu kymmeniä Razzlen läheisiä.
Osta kirja: Suomalainen kirjakauppa Levykauppa Äx  Backstage Rock Shop  Adlibris  Bookbeat  Elisa Kirja  Storytel Prisma Nextory

Ari Väntänen: Minna Kauppi – Suunta/vaisto (Like 4/2020)
Suomen kaikkien aikojen paras suunnistaja kertoo elämänsä parhaista ja pahimmista rasteista. Minna Kauppi on suunnistuksen yhdeksänkertainen maailmanmestari.  Elämäkerrassaan hän avautuu paitsi uransa vaiheista ja menestyksensä salaisuuksista myös yksityiselämästään. Hänellä on ollut paljon vastoinkäymisiä, kuten äidin varhainen kuolema, oma krooninen sairaus sekä eroon päättynyt liitto alkoholismin ja masennuksen kanssa kamppailleen urheilijapuolison kanssa. Synnynnäisenä optimistina ja lannistumattomana tahtonaisena Kauppi kuitenkin aina kääntää katseensa varjoista valoon.
Osta kirja, e-kirja tai äänikirja täältä

Marissa Jaakola & Ari Väntänen: Takaisin valoon (Like 10/2018)
Nuori suomalaisnainen kaapataan ulkomailla ja hänen vapautensa riistetään. Monien toivottomien, väkivallan täyttämien kuukausien jälkeen hänet pelastetaan, mutta edessä on toinen koettelemus: toipuminen painajaismaisesta kokemuksesta. Järkyttävä ja koskettava selviytymistarina kertoo ihmiskaappausten hämärästä maailmasta ja sieltä pelastuneen naisen pyrkimyksestä koota minuutensa ja ihmisyytensä pala palalta.
Osta Takaisin valoon (painettu teos, e-kirja tai äänikirja) täältä


Ari Väntänen: Stone (Like 1/2018)
1980-luvun lopulla metallimusiikissa tapahtui vallankumous. Suomessa sen etujoukko oli Stone, pääkaupungin liepeillä perustettu speed/thrashbändi, joka nosti vuosina 1988–1992 suomimetallin pikavauhtia kansainväliselle tasolle. Stonea on kiittäminen siitä, että Suomi tunnetaan metallimaana ja että metallista on tullut maamme tärkein musiikkivientituote. Stone-kirja kertoo suomalaisen metallin tärkeimmän bändin värikkään ja vaiherikkaan tarinan ja paljon muuta: se on historiikki metallikulttuurin synnystä, kasvukivuista ja varhaisvuosista. Ääneen pääsevät Stonen jäsenet, heidän aikalaisensa sekä suomalaisen metallin myöhempien aikojen maailmantähdet.
Osta StoneCDON.com, Booky.fi, Levykauppa Äx, Suomalainen kirjakauppa, Adlibris, Turun kansallinen kirjakauppa
Stone on saatavilla myös e-kirjana ja Janne Joutsenniemen lukemana äänikirjana. Osta äänikirja täältä!

hanoi_front
Ari Väntänen: Hanoi Rocks – All Those Wasted Years (Cleopatra 11/2016)
The true story of Finnish glam rock superheroes, Hanoi Rocks – from birth to their early demise following the untimely death of drummer Razzle to their triumphant resurrection – as told by the band members themselves! Newly translated into English and published in a gorgeous 348 page hardcover book featuring many rare photos! Includes a Bonus 7″ Vinyl in a collectible cloth bag with 2 previously unreleased tracks from the band’s 1983-4 heyday! Vinyl color available in White, Blue, Green or Red.
Buy it: Cleopatra’s Online Shop, eBay, Amazon.com, Amazon co.jp, Amazon.de, GroovesLand, Amazon.es, Amazon.fr, Amazon.it,  Deadline Music, Amazon.co.uk, Levykauppa Äx, Big Dipper,

kirjankansi
Ari Väntänen: Apulanta – Kaikki yhdestä pahasta (Like 8/2014, päivitetty pokkariversio 2016)
Apulanta on yksi Suomen suurimmista rockbändeistä, joka on myynyt yli puoli miljoonaa levyä. Suunnattomasta menestyksestään huolimatta Apulanta on sydämeltään edelleen pikkukaupungin punkbändi, joka on säilyttänyt kurittomuutensa ja ennalta-arvaamattomuutensa. Ari Väntäsen historiikki kertoo, mitä bändin matka maksoi, mitä se antoi ja millaisissa tunnelmissa se kuljettiin. Se maalaa poikkeuksellisen vivahteikasta ajankuvaa kolmelta eri vuosikymmeneltä.

Osta äänikirja (2021) täältä
Osta vuoden 2016 päivitetty pokkari täältä

image
Ari Väntänen: Michael Monroe (Like. Päivitetty painos 9/2014, jättipokkari 10/2018)
Tämä syksyllä 2014 julkaistu Michael Monroen elämäkerran päivitetty painos kattaa myös Monroen vuodet 2011–2014 kultalevyineen ja televisiotähteyksineen.
Osta lokakuussa 2018 ilmestynyt jättipokkari täältä

MM-kansi.indd
Ari Väntänen: Michael Monroe (Like 10/2011)
Michael Monroe on Suomen rocktaivaan kiintotähti, multi-instrumentalisti ja supertähtien esikuva, joka singahti maailmanlaajuiseen kulttisuosioon Hanoi Rocksin keulakuvana ja kiertää nyt maailmaa timantinkovan bändinsä kanssa nälkäisempänä kuin koskaan. Kauan odotettu elämäkerta paljastaa, millaista jälkeä syntyy, kun suonissa virtaa laimentamaton rock´n´roll.
Loppuunmyyty.
Osta äänikirja täältä.

hanoirocks_kansi
Ari Väntänen: Hanoi Rocks – All Those Wasted Years (Like 4/2009)
Hanoi Rocksin myyttisiin vuosiin 1979–1985 keskittyvä teos kertoo glampunkmessiaiden noususta, unelmien murskautumisesta ja siitä sammumattomasta liekistä, joka on saanut bändin jäsenet nousemaan tragedioiden tuhkista kerran toisensa jälkeen. ”Toimittaja Ari Väntäsellä on käsissään suuri suomalainen rocksaaga, jonka käänteet hän kirjaa tunnontarkasti ja vetävästi.” – Helsingin Sanomat
Osta pokkari täältä.

Advertisement

Yksi ajatus artikkelista “Kirjat”

  1. Todella harmi ettei Michel Monroe elämänkertaa ole käännetty englanniksi. Toivottavasti jossain vaiheessa sekin tulisi.
    Moni maailmalla asuva ystävä olisi halukas lukemaan, mutta suomen kieli on mokänln
    Ei edes Google kovin hyvin osaa 🙄

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: