Suomennokset / Translations

Tältä sivulta löytyvät suomentamani kirjat. I’ve translated these books from English to Finnish.

Brian Wilson: Valoa ja varjoja – Muistelmat (Like 3/2017)
”Tiedättekö, millaista on kamppaila elämänsä jokaisena päivänä?” Brian Wilson on rakastettu popnero, joka ei ole saanut elää helppoa elämää. Valoa ja varjoja kertoo vaikeista vuosista ja ajasta niiden jälkeen – ja ennen kaikkea musiikista.
Osta kirja täältä 

 

willie_nelson

Willie Nelson & David Ritz: Pitkä tie (Like 9/2016)
”Yksinkertaisuus on avain kaikkeen. Mene studioon. Laula laulu. Tule pois. En halua äänittää satoja ottoja tai tuhansia raitoja. Laulutyylini ei ole täydellinen. Sen on tarkoitus heijastaa kaltaisteni ihmisten epätäydellisyyttä, ja se heijastus on aika tarkka jo parin oton jälkeen.” Willie Nelson (s. 1933) on suuri amerikkalainen laulaja, lauluntekijä ja elävä legenda, joka kulkee pitkää tietään sydämensä ääntä seuraten.
Osta kirja täältä.

 

tunnustan-600x875

Chrissie Hynde: Tunnustan – Holtiton elämäni (Like 2/2016)
Chrissie Hynde tuli tunnetuksi Pretendersin laulaja-kitaristina ja lauluntekijänä, mutta se hänestä tuli vasta monen hämmentävän mutkan kautta. Periamerikkalaisen lapsuuden elänyt ja keskiluokkaisuuden kauhuja paennut Hynde oli todistamassa niin hippivuosien, glamrockin kuin punkin nousunkin tärkeitä käänteitä. Tunnustan – Holtiton elämäni kertoo pitkän pätkän rockin historiaa ja rämäpäisen ihmisen kasvutarinan.
Osta kirja täältä.

 
The_Who2015
Ben Marshall, Pete Townshend, Roger Daltrey: The Who – Virallinen tarina (Like 10/2015)
The Who julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 1965. Viisikymmentävuotisjuhlavuoden kunniaksi bändistä julkaistaan ”virallinen historiikki. Kirja sisältää niin kitaristi Pete Townshendin kuin laulaja Roger Daltreynkin uusia haastatteluja sekä ennen julkaisematonta kuvamateriaalia Townshendin arkistoista. Ben Marshall on musiikkitoimittaja, joka on kirjoittanut muun muassa Melody Makeriin, Guardianiin ja Rolling Stoneen.
Osta kirja täältä

 

special_deluxe
Neil Young: Special Deluxe (Like 10/2015)
Special Deluxe on autoista, musiikista, koirista ja elämästä kertova teos, joka seuraa Youngin menestyksekästä Muistelmat-kirjaa. ”Henkilökohtaiset oivallukset, uraan liittyvät yksityiskohdat ja runsaat viittaukset hänen biiseihinsä tekevät kirjasta täydellisen lahjan jokaiselle Neil Young -fanille.” – The Guardian
Osta kirja täältä

 

jerry_lee_lewis
Rick Bragg: Jerry Lee Lewis – Omin sanoin (Like 9/2015)
Jerry Lee Lewisin elämä on rock’n’rollin suuria kertomuksia. Kauan odotettu elämäkerta kokoaa ensimmäistä kertaa musiikin suurmiehen vaiheet yhdeksi tarinaksi. Jerry Lee Lewis (s.1953) on amerikkalainen laulaja-lauluntekijä, pianisti ja rockmusiikin pioneeri. Rick Bragg (s. 1959) on arvostettu, Pulitzerilla palkittu kirjoittaja.
Osta kirja täältä.

 

JOHN_LENNON (2)
Bob Gruen: John Lennon, New yorkin vuodet (Like 5/2015)
Tunnettu rockvalokuvaaja Bob Gruen kuvasi John Lennonia ensimmäisen kerran 1971, minkä jälkeen hänestä tuli Lennonin vakiokuvaaja ja läheinen ystävä. Tämän kirjan kuvat ovat kurkistus rocklegendan elämään kulissien takana, jossa suhteet Yoko Onoon, omiin lapsiin ja julkisuuteen nousevat pintaan. Kuvat kattavat Lennonin New Yorkin vuodet 1970-luvun alusta hänen kuolemaansa vuonna 1980.
Osta kirja täältä.

 

Mainokset